Prohlídka pivovaruPříprava každé várky našeho piva začíná šrotováním sladu. Používáme šrotovník o výkonu 200 kg za hodinu. Pro naše piva používáme slady ječné (plzeňský, karamelový, bavorský a barvící) i slady pšeničné.
Naše varna je konstruována na výkon 20 hl horké mladiny na jednu várku. Její konstrukce umožňuje používat celou řadu výrobních postupů. Naše piva připravujeme jak infuzní, tak dekokční jedno i dvourmutovou technologií.
-
Na spilce máme dvě 40 hl vany a probíhá zde hlavní kvašení pouze pro spodně kvašená piva z našeho sortimentu. Kvasné kádě mají dvě zóny duplikátorů, které nám dovolují je využívat ke kvašení jedné nebo dvou várek.
V ležáckém sklepě máme 7 CKT o objemu 10 hl, které jsou používány převážně pro přípravu speciálních svrchně kvašených piv. Dále disponujeme čtyřmi ležáckými tanky o objemu 20 hl, které používáme ke zrání ležáků.
|
Mapa stránek |
Copyright 2016 © Pivovar Zábřeh | Created by b23 | Hosted by b23 | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS 2.1
|