Welzl 10 Desítka

VÝČEPNÍ PIVO, NEPASTEROVANÉ, NEFILTROVANÉ, SPODNĚ KVAŠENÉ
 

 

Welzl 11

   Pivo je vyráběno jako lehké osvěžující letní pivo. Proto má i nižší barvu což je dáno použitím pouze světlého plzeňského sladu. Teplota vystírání byla zvolena na 37 °C s delší pauzou po vystírání. To má za následek vyšší "svěžest" piva. Chmelovar trvá 75 minut, ale je intenzivní aby proběhla dostatečná isomerizace hořkých látek. Pro další zvýraznění svěžesti byla u tohoto piva zvolena vyšší hořkost. Ta je dána kombinací dvou českých chmelů pocházející ze stejného základu tedy na prvním místě (i když se přidává až ve druhém a třetím chmelení je to Žatecký poloraný červeňák a jeho moderní "potomek" Saaz Special, který z něho byl vyšlechtěn.
    Kvašení piva probíhá v otevřených spilkách při nízké teplotě do 9 °C. Ležení piva probíhá v ležáckých tancích po dobu cca 3 týdnů.
    Vyrobené pivo má světlou zlatavě žlutou barvu, která je dána použitím pouze světlého plzeňského sladu.
    Plnost piva je nižší, což odpovídá charakteru letního lehkého piva. Pivo je samozřejmě jako všechna ostatní piva Welzl kvasnicové. V tomto pivu se vyskytuje cca 5 milionů kvasničných buněk v 1 mililitru.
    Říz piva je možno hodnotit jako střední.



Optimální teplota konzumace:  6 - 9 °C

Párovaná jídla:
grilované maso, méně ostré uzeniny, klasická "hospodská" jídla jako utopenci, nakládaný sýr, salám s cibulí

Suroviny:
    Voda
    Slad plzeňský světlý
    Chmel Saaz Special
    Žatecký poloranný červeňák
 

EPM 10,2 %
barva 10 j. EBC
hořkost 25 j. EBC
zbytkový extrakt 2,4 %
alkohol 4,2 % obj.
CO2 0,5 %

 

Mapa stránek Město Zábřeh
Copyright 2016 © Pivovar Zábřeh | Created by b23 | Hosted by b23 | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS 2.1